ONZE DOELSTELLING 

 

Als jeugdtrainer en Hoofd Jeugopleidingen (HJO) onderbouw bij voetbalvereniging FC oegstgeest en in het verleden HJO bij U.V.S en RCL én geïnspireerd door de visie van Wiel Coerver gelooft oprichter en trainer Ties de Ruijsscher in het goed aanleren van voetbaltechnieken op een individuele manier. Op deze manier wordt voetbal leuk en lonend; er wordt immers aandacht besteed aan wat de speler juist goed kan. Ervaring leert dat een speler al op zeer jonge leeftijd technieken en routines aanleert, waar hij/zij de rest van zijn/haar (voetbal) leven plezier en profijt van heeft. Met goede individuele oefeningen en door die veelvuldig te herhalen, worden die technieken snel aangeleerd. Wanneer spelers merken dat zijn of haar acties snel vooruit gaan en dit wordt gezien door de trainer, neemt het zelfvertrouwen van de speler toe.

Soccer Academy biedt technische vormen en voetbalbasisvormen aan voor jeugdvoetballers. Onderdelen  waarop getraind wordt, zijn:

* balgevoel

* basisbewegingen

* snel voetenwerk

* halve draaien

* schijn,- passeer,- en combinatiebewegingen

* balaanname

* trap- en koptechniek

* souplesse

* afdraai- en wegdraai bewegingen

De vaardigheden die worden geïntroduceerd, komen gedurende de trainingen voortdurend terug, zodat de beheersing ervan goed wordt aangeleerd, behouden blijft en als automatisme wordt voor de jonge speler.  De geleerde vaardigheden worden toegepast in verschillende partijvormen met weerstand. Al met al staat spelvreugde bij de spelers centraal!

De belangrijkste doelstelling van de Soccer Academy is het verbeteren van de individuele kwaliteiten van de jeugdspeler, ongeacht de beginsituatie. Spelers hebben bij een voetbalvereniging zo’n 70 balcontacten in een training. Bij de Soccer Academy is dit gemiddeld 300. Basistechnieken worden hierdoor veel beter in het geheugen geschrift, waardoor de jonge speler betere beheersing krijgt en meer ruimte heeft om verder te leren. Soccer Academy richt zich op het aanleren van technische vaardigheden en het verbeteren van de coördinatie, waardoor er vanuit rust en overweging, de mooiste doelpunten worden gescoord.